poate ar fi mai bine sa il las pe Coma sa deschida acest Thread dar nu ma pot abtine.
...fumatul este o dependenta si nu trebuie doar sa ne impacam cu ideea, ci trebuie sa si scapam de el.
Am deschis Threadul aici pt ca sunt persoane care s-au lasat de fumat prin diferite produse de pe piata si ar fi bine daca inainte sa spunem: eu nu pot!, sa le incercam, pt ca asa cum nu poti sa demonstrezi ca poti ceva fara sa arati asta, asa nu poti demonstra ca nu poti...
Metoda cea mai usoara cu care s-au lasat cateva persoane pe care le cunosc, de fumat este: o carte scrisa de
"Allen Carr- In sfarsit nefumator".
Cartea este ieftina si chiar daca nu o sa aduca rezultatele dorite (lasatul definitiv de fumat), este o buna lectura si destul de funny.
Cartea nu se bazeaza pe demonstrarea pericolelor pe care le au fumatorii, ci abordeaza subiectul "fumatul" si motivul acestuia intr-un mod care te face sa vrei sa citesti mai departe. In tot acest timp se fumeaza.
Sa te apuci sa citesti cartea nu inseamna sa te lasi de fumat, asta hotarasti tu dupa ce ai citit-o.
Nu vreau sa ii fac nimanui reclama, nu asta este scopul meu, eu vreau doar sa vad mai putin fumatori pe strada si daca acesta este modul pe care eu il cunosc, pe acesta vi-l prezint

Nu sunt fumatoare, dar consider ca daca doresti sa te lasi de fumat te lasi si gata. Sunt atatea exemple de oameni care au oprit "afumatoarea" intr-o zi si gata. Fara patch-uri "minune", fara programe, fara smecherii. Pur si simplu au incetat
da, stiu, si eu am facut asa, m-am lasat si gata.
Dar unii au nevoie de un ...impuls...din pacate sunt cateva persoane care au avut nevoie de asa ceva...si din fericire au reusit - ceea ce este important.
Inainte sa zica cineva ca nu poate, mai bine incearca diferite metode si ...la unii au functionat...
Deocamdata nu sunt fumatori pe forum dar cand o sa fie... sa stie

Sunt putin care cred ca se poate asa ceva..sa te lasi cu ajutorul unei carti...dar e bine sa incerce ca e chiar placuta cartea.
hihihi... uite ca a venit si primul fumator pe forum

Am auzit si eu de o groaza de metode de a te lasa de fumat: medicamente, patch-uri, "tigari medicinale", pana si leacuri "babesti", gen tigara inmuiata in lapte etc.
Dar, in acelasi timp, cunosc multi oameni care au incercat foarte multe chestii ca sa se lase de fumat si nu au reusit. Si nu au reusit pentru ca nu vroiau. Degeaba dai sute de milioane pe medicamente daca tu nu ai vointa.
Cat despre carte, eu ma aflu printre cei care nu cred asa ceva

Tocmai aici zicea Diana ca " ...dar e bine sa incerce ca e chiar placuta cartea."
innainte sa zici ' NU '.

Da, nu zic ca nu as incerca sa o citesc... dar nu cred ca o carte te face sa te lasi de fumat, ci vointa ta...
Cartea are un mesaj, care daca il intelegi te lasi de fumat, e atat de simplu. Partea interesanta este ca efectul privarii de nicotina este diminuat. Nu suferi dupa tigari, nu vrei sa mai fumezi, te bucuri ca nu fumezi, si nu intelegi de ce nu ai reusit si data trecuta cand ai incercat sa te lasi. Este o metoda usoara de lasat de fumat, este o metoda placuta. Daca esti fumator si vrei sa te lasi cred ca merita incercat. Daca nu crezi ca functioneaza...nu crede!! eu sunt nefumator, si am sa fiu pana la sfarsit, dupa 7 ani de tigari, sunt nefumator, si dupa 4 luni inca nu imi vine sa cred ca sunt nefumator. Ca si nefumator nu ai cum sa iti imaginezi ce simt...cred ca am sa scriu o carte despre cat e de fain sa te lasi de fumat :-))
ooooo btw nu exista: imi place sa fumez(trebuie sa fi alienat sa spui asa ceva) si nu exista fumator care sa nu vrea sa se lase(idem)
Da, nu zic ca nu as incerca sa o citesc... dar nu cred ca o carte te face sa te lasi de fumat, ci vointa ta...
DA, stiu nici eu nu as fi crezut pana nu am vazut
Pare banal si ...total irealistic...citesc si ma las...wtf. Dar cartea aia e scrisa intr-un mod placut care te face sa vezi niste lucruri banale pe care nu le-ai observat si totusi nu de putine ori te va face sa aprobi ceea ce scrie, de genul: daaa mai, chiar!
sa zicem ca e scrisa intr-un mod psihologic (nici o spalare de creier). Prin citit iti deschide niste portite in creieras si te face sa te intrebi: da, chiar, de ce fumez eu?
Poti sa continui sa fumezi, nu pierzi nimic, poate 14 lei sau ceva de genu... ca si cum ai fi cumparat un roma, nu prea are de ce sa iti para rau chiar daca nu reusesti.
Acuma eu am vrut sa dau un sfat, pe care cine vrea il ia, cine nu, nu. Eu m-as bucura totusi sa da, pt ca eu chiar imi doresc sa vad toti mai multi nefumatori.
Si ar mai fi un punct pe care cred ca ai sa il aprobi si tu. La un moment dat, parca prin 2010, o sa se introduca legea din Franta si Germania si in Romania, lege prin care nu mai ai voie sa fumezi in baruri (unde a plecat ""democratia. sau: ce mai inseamna democratia??!). Cu legea nu sunt de acord nici eu ca nefumatoare ca nu ma deranjeaza sa mai trag si eu un fum daca am chef ..la o bere ceva. Fie, ce e naspa este ca daca esti fumator nu ai sa te mai distrezi in baruri, o sa fie tot mai putine locuri unde sa poti fuma si ...nu cred ca o sa mai faca placere...sa vezi ca practic doar acasa, si afara in parc mai poti fuma, unde oricum nu ai voie sa bei alcool, deci ma indoiesc ca o sa isi tina cineva ziua de nastere pe banca in parc..ca sa se poata fuma.
Probabil nu sunt in forumul potrivit cu asta, si ar trebui sa intru intr-unul antifumat. problema e ca acolo intra doar noii nefumatori sau foarte putin fumatori si nu rezolv nimic, si pe langa asta, am "abuzat" de faptul ca aici se critica/lauda produse din comert, ca si cartea de care vorbeam mai sus, si de aceea am intrat cu acel exemplu de metoda la indemana oricui .
Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu pls intrebati-ma si incerc sa ma fac mai clara. 
iar coma a uitat sa spuna ca vorbeste din experienta proprie 
Bravo lui. :*
Ok... deci eu intru acum in randul celor alienati

Eu, sincer, nu vreau sa ma las de fumat... inca. Cel putin anul asta, ca sunt a 12-a si e mult stress

Cat despre legea cu fumatul in baruri, nu cred ca se vor chinui romanii sa faca prea mare lucru in privinta asta. Romanii sunt prea lenesi sa faca un lucru bun (parerea mea)... Si daca se va introduce... dar nu este prima oara cand ies dintr-un local ca sa pot sa fumez o tigara...

Dar, Diana are dreptate, aici nu este locul sa purtam discutii de genul asta

Aici se vorbeste despre calitatea produselor