Consumator

Full Version: Preferi dvd-uri sau cd-uri ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Cand vine vorba de stocat informatie de pe hard, pe ce preferi sa o scrii: pe dvd sau pe cd ?
DVD-urile rulles.

cu toate ca astept sa apara ceva mai klumea.

Nu de alta dar e tare naspa ca nu poti avea incredere ca orice dvd-rom il citeste. Plus ca, cu timpul se zgarie..uneori nici nu trebuie sa treaca mult timp Sad
DVD cand e vorba de multa informatie, CD cand am de facut un backup de design de pilda pentru un client. Un fisier de 200 MB nu prea justifica "stricarea" unui DVD. Oricum, DVD-uri consum mai mult Wink
Pai DVD-urile mi se par mai ok decat CD-urile. Poti stoca mai multe informatii.
Si eu aleg dvd-uri Smile
Sunt mai 'incapatoare', e mai usor sa caut ceva pe 3 dvd-uri decat pe 20 de cd-uri...
In plus, e si mai economic Big Grin
DVD-urile le prefer si eu e si normal, e mai practic daca incap mai multe Date pe un Disc, dar cum ati zis si unii dintre voi, depinde de cat loc am nevoie, daca nu e vb de ceva sa depaseasca cei 700Mb pe care le au majorutatea Cd-urile, atunci nu are rost sa risipesc un DVD.
Prefer un DVD, si mai tot timpul scriu altele decat filme de 4G DVD quality.
Chira daca se zgarie se mai pot 'repara' de doua ori. eu am reusit cu trei cd-uri, cel mai bine este sa cumperi mape pentru CD-DVD, dar din acelea de calitate, care au materialul acela fin ca-l simti si cu mana la pipait, si manevrate cu grija, ar trebui sa aiba viata lunga.

Calitatea unui CD-rom - DVD-rom consta si in calitatea materialului care este la suprafata si trebuie sa protejeze datele (adica partea care ne plangem noi ca se zgarie) asa cum ai observat de altfel, Diana sunt unele care se zgarie foarte repede, acestea nu sunt de calitate si le experimentezi pe fiecare si ti minte cea mai buna marca... poate la voi in Germania este altfel dar la noi daca mergi la magazinul de CD-DVD gasesti ~20 de marci la CD-ROM si 10-15 marci la DVD-ROM. cred ca am sa fac eu un test odata... Smile
Ar fi o chestie, chiar asa nu e de amre problema ca sa se zgarie...am mapa dinaia si cred eu ca e destul de fina.

Pe mine ma intereseaza foarte mult pretul, si cumpar dvd-uri la oferta. De multe ori sunt foarte scumpe DVD-urile aici fata de Ro. Sunt multe cu 3€ 5 buc. Asa ceva nici nu intra in callcul la mine asa ca cumpar pachete a 50 parca cu 20€ sau ceva de genul, nu am mai cumparat demult si nu stiu exact ...

Inca nu mi s-a intamplat sa se zgarie ca am grija de ele, dar imi este destul de frica cand il imprumut lui frate-miu sau nu apuc sa il bag in mapa...
Am vz cd-uri zgariate in casa dar nu erau ale mele si erau originale cu jocuri...na, nu stiu ce sa zic de asta.

O data a pocnit la Emi in cd-rom un cd si s-a stricat cd-romul ca era plin de cioburi. Nu mai stiu cu ce era cd-ul...dar de asta zic ca nu ai garantia ca o sa ai datele mereu. De exemplu am poze multe.
Mai demult aveai albume intregi de poze si doar daca luau foc, ceea ce se poate intampla si la cd-uri, le pierdeai. Acuma avem mult mai multe avantaje cu noua tehnologie, e mult mai ieftin sa faci poze dar le poti pierde mai repede. De asta nu ma deranjeaza niciodata daca scriu aceleasi poze pe 2 dvd-uri....
Reference URL's